Saturday, October 27, 2007


Bøyen beng reunion

Jepp du leste riktig. 8 desember i år kommer Bøyen beng til å stå på scenen i Gamlebyen Sang Forening i Oslo i anledning bandets 20 års jubileum. Det vil nok glede de fleste av Muzakks lesere å høre at konserten også vil bli releaseparty for gjennutgivelsen av "Kjærlig vårt hat" albumet som det er svært lenge siden har vært for salg over andre disker enn hos antikvariater og nettauksjoner.

Av Tore Stemland

Thursday, October 25, 2007

Ein Skjit-Lars kan ikkje varig evig, veit du

Men historiene om Bodøs mest eksentriske pønk utøver lever i beste velgående. Nå på Pondus sine offisielle sider. Du finner de her og her.

På sistnevnte link finner du også Terror for Jesus sin "Lesbian Toesuckers" og Skjit-Lars m/venner sin versjon av "Sveins multifiber", oh yeah. Tidløse klassikere som ikke kan bli avspilt nok.

av Tore Stemland

Monday, October 15, 2007

25 år siden Bodø HardCore ble startet, på dagen.

19 oktober 1982 debuterte Mitti skritti på en kjellerock aften på Gimle. Med det var den første HardCore konserten med et Bodø band startet og også en naturlig dato for å ha et utgangspunkt for når det hele tok av.

Mitti skritti hadde selvsagt eksistert i noen måneder før konserten, men det er jo debut konserten som er utgangspunktet for den videre utviklingen av den harde kompromissløse pønken i Bodø sammenheng. I kjølvannet av Mitti skritti skulle det snart dukke opp band som Muggen granitt og Politisk avfall mens Skjit-Lars var et solo prosjekt.

Uansett gratulere med dagen Bodø HardCore.

Tore Stemland.

Wednesday, October 10, 2007

2:20 tar vinterferie


Det beste pønke bandet fra Oslo, i allefall siden Drunk ble oppløst, 2:20 tar vinterferie. Men før den tid skal de avslutte årets sesong med konsert på Sinus i Bodø den 10 nov. Som oppvarming spiller Blaakraft. Billpris er 50/70 og du bør være der hvis du liker musikk.


2:20 består av folk fra legendariske band som Life...But How To Live It?, Bøyen beng, Captain Not Responsible etc. Blaakraft består av folk fra band som Manna, Humdinger, Psykisk tortur etc. I det hele tatt så ligger alt til rette for en minneverdig aften.


Bodø HardCore Festival 2007


I tidsrommet 20 til 25 november 2007 er det den tiende Bodø HardCore Festivalen går av stabelen. Hittil har disse navnene blitt offentliggjort, av arrangørene på denne trådenBodø HardCore klubb forumet og på Facebook gruppen BHCF#10.

TIRSDAG 20/11 - GIMLE - 20:00
FRANK (spiller alene, sammen med andre)

Offisiell åpning av Bodø Hardcore Festival #10. Live underholdning.
Release: Feedback #6 BHCF-spesial

ONSDAG 21/11 - GIMLE - 19:00
SWEETUMS (Bodø)
SEDATION POINT (Bodø)
CACTUS (Narvik)
CAROLINE FURØYEN (Bodø)
PLX-15 (reunion! Bodø)

SJØLSTYRT LIV #4 (zine) har første salgsdag.

TORSDAG 22/11 - Gimle - 15:30
"500 STENKASTENDE AUTONOME VOLDSPSYKOPATER FRA HELVEDE", en dokumentarfilm om Ungdomshuset der forskjellige aktivister og hendelser på huset blir fulgt fra Januar 2006 i sitt siste leveår.

TORSDAG 22/11 - Fram kino - 17:30
BODØ HARDCORE FESTIVAL. (verdens) Premiere på dokumentarfilen om BHCF. Filmen er laget av Pure Filth. Den kommer også for salg og blir utgitt av Smart Patrol (SPUD 010) i løpet av festivalen.

TORSDAG 22/11 - SINUS - 19:30
OCEANISM (Bodø)
LAURA (Bodø)
HUMDINGER
KÄTHE KOLLWITZ (Skivika)
TRULS AND THE TREES (Oslo)
ISKALD (Sortland/Bodø)

HumdinGer slipper sin 10" picture disc på Go To Gate Records i dag.

FREDAG 23/11 - GIMLE - 14.30
BEAT STREET. (film)

FREDAG 23/11 - GIMLE - 16.15
ROCKERS. (film)

FREDAG 23/11 - SINUS - 19.30
AMÉLIE (Bodø)
SINNSSYK UGLE (Bodø)
LA CASA FANTOM (Oslo/Rælingen)
MAGNUS ELIASSEN (Kjerringøy)
MÅNEBARN (Bodø)
DOMINIC (Trondheim)
LUKESTAR (Oslo)
THE SPECTACLE (reunion! Bodø)
DJ MARTHE + AUDAR (Bodø ?)

I følge Balle Malurts MySpace så skal han spille på fredagen han også.

LØRDAG 24/11 - GIMLE - 15.30
BEAT STREET. (film)

LØRDAG 24/11 - SINUS - 18.30
COLD MAILMAN (Bodø/Oslo)
THE BOX OF MOTHERS (Tromsø)
SNÖRAS (Oslo)
JIMBO JONES (Bodø/Trondheim/Lødingen)
THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY (Sverige)
MANNA (Bodø)
RAGGABALDER RIDDIM REBELS (Nordland)

SØNDAG 25/11 - GIMLE
AVSLUTTNING/FEST med hemmelig band

Det er også opprettet egen Facebook event som du finner her

Her er noen andre oppslag om festivalen og linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14

Av Tore Stemland

Svartedauen...kjæm igjen

Ikke før har Svartedauen gjennomfør en meget vellykket reunionkonsert i Trondheim på selveste UFFA huset (29 sept. 2007) før nyheten kommer om at de skal samles igjen. Nå har du god tid til å planlegge aftenen fordi det skal skje i Bergen i det herrens år 2013 og datoen er 15 juni. Konsertsted etc er av naturlige årsaker ikke avgjort på det nåværende tidspunkt.

UFFA konserten ble forøvrig filmet med to kameraer og tatt opp digitalt så nå er det bare å håpe at de medvirkende godtar opptakene og at disse blir tilgjengelig på ett eller annet vis.

For spesielt interesserte her er Svartedauens låter på UFFA konserten med Per Solvang sin kommentar;

Toilet Love
Produkt av 70-åra
Skigard
Rognan Håndballag/Rognan Kompani (og ikke Svartedauens originale
versjon)
Bærre på jævel
Svartedauen

Ekstranr
Rognan Håndballag
Bærre på jævel

Det med Rognan Kompani er knyttet til det nye verset om Alt for Rognan.

Mens man venter på konserten i Bergen, kan man jo glane litt på bildene fra UFFA konserten (alle foto av Tore Stemland);











Som bonus slenger jeg med noen bilder fra Sekunda mannsverk som spilte etterpå (alle foto av Tore Stemland).




Extra ekstra bonus er en link til Svartlamoen hardkor sin opptreden i form av deres glansnummer ”Silda i Hopen” i en lett omarrangert kor versjon (filmet av Tore Stemland).


Som en super extra ekstra bonus noen velvalgte avisutklipp angående UFFA konserten (venstre klikk på bilde for å få scan opp i nytt vindu. Deretter bruker du forstørring til det blir leselig.);


Saltenposten 27 sept. 2007


Avisa Nordland 27 sept. 2007


Avisa Nordland 28 sept. 2007

Siden Musikkavisen Backstage er kraftig forsinket så jeg velger å innlemme anmeldelsen av nevnte konsert her, kraftig forsinket. Men som de sier, bedre sent enn alvor.;

Svartedauen og Sekunda mannsverk sin reunionkonsert.

Lørdag 29 sept. hadde de gamle pønkebandene Svartedauen og Sekunda mannsverk reunion konserter på UFFA i anledning trommis Aages ”45 rpm” bursdag.

Konserten åpnet som seg hør og bør med aktiv korsang fra det ca 25 mann store Svartlamoen hardkor. De serverte drikkesanger og pønk klassikere i en herlig fri dressur som passer som opptakt til en heidundrende fest. Med det var standarden satt.

Svartedauen entret så scenen for å gjøre sin første konsert på over 25 år. En intensivøving dagen før og åtte låter senere må man si at de besto oppgaven med glans. De åpnet med en kraftfull versjon av den gamle Wayne (Jane) County slageren ”Toilet Love” og deretter nok en coverlåt i form av Hærverks "Produkt av 70 årene" før vokalist Per Solvang inntok podiet. Publikum fikk da servert klassikere på rekke og rad. Spesielt ”Bærre på jævel” som er å finne på nyutgitte ”Anarki og kaos vol. 2” fikk folket med i allsang. Dette er provokasjonspønk av internasjonal toppklasse. Etter at kirken hadde fått passet påskrevet fikk håndball publikummet sitt i låten ”Rognan håndballag”. For anledningen var det skrevet inn et nytt vers om Rognan kompani som er kjent for Alt for Rognan på TV 2. Publikum ville ha mer og de ble klappet og ropt opp til ekstranummer som gikk tålig bra, men nå var vokalisten blitt så hes at det var ikke mer å gi.

Minutter senere kom Sekunda mannsverk på. De spilte syv låter som inkluderte låtene de har på samleren ”Null problem” som ble utgitt i 1982 (og gjenutgitt på CD i 2000). De hadde kun klort seg til en øving tidligere på dagen men trioen gjorde sine saker, etter forholdene, meget bra. Noen få låter måtte startes på nytt men derifra og ut gikk det bortimot knirkefritt. Tekstene fra den gang da er dessverre like aktuelle den dag i dag enten det gjelder ”Kem vant krigen”, eller ”Automat”. To låter som Oslo HC bandet Data morgana hadde versjoner av på sin LP. Det var tydelig at mange blant de betalende hadde hørt disse før og var så absolutt med på å øke allsangfaktoren. Bassist og vokalist Tor Idar synger nå i disse dager i 2:20 og kom derfor betydelig lettere fra oppgaven som vokalist enn Svartedauens Per Solvang. Gisle Selnes trakterte gitaren mens Aage spilte trommer. Til sammen klarte de å gjenskape tidsånden fra det tidlige 80 tallet.

Som avslutning på en heidundrende mimreaften for gammelpønkens venner kom Bin ladens fra Trondheim på. De spiller litt hardere versjoner av gamle pønkslagere. Festen kunne knapt fått ett verdigere avslutning, selv om mest interesse var forbeholdt de to reunionbandene.

Av Tore Stemland